perjantai 29. elokuuta 2014

#kutsumua

Mua on kiusattu ala-asteelta asti. Sitä jatkui vielä yläasteellakin.
Tässä murto-osa sanoista, joita sain kuulla.








"Mä kuulen huudot, tukahtuneet hälinään, 
ja lupaan olla täs, jos kukaan muu ei välitä. 
Mun ystävist ei yksikään yksinään tarpoo tääl saa. 
Käännän sun kasvot valoon, niin varjot jää taa.

Pelastakaa mut, jos mä vangiksi jään. 
Jos sä kuulet mun huudon melun alle jääneen. 
Se on viimeinen viesti, ja mitä jäljellä on, katoaa. Mun hätähuuto."

Brädi - Hätähuuto




Kiitos teille kiusaajat näistä sanoista.
Teidän ansiosta oon vahvempi, kun koskaan ennen oon ollut.
Mä olen kaunis nuori nainen kaikkine vikojeni, oma itseni ja hyvä ja vastuuntuntoinen äiti.


Älä kiusaa.
Auta niitä, keitä kiusataan.
Älä koskaan asetu kiusaajan puolelle.
Kerro vanhemmille, jos sua kiusataan.
Hae apua, ennenkuin se on myöhäistä.

Bloggaajamammojen tapaaminen!

Tiistaina nappasin Heidin ja lapsensa Leevin kyytiin ja matkattiin Karjalohjalle Veeran ja hänen lapsensa Nellin luo! 

Koko päivä oli mukava, oltiin nyyttäri meiningillä koottu hyvä herkut pöytään, ja lapsetkin tuntu viihtyvän yhdessä, vaikka olikin kaksi vauvaa ja yksi taapero! Mammatkin viihtyi, joten päivä oli hyvinkin onnistunut.









Pyry tunki koko ajan kättä Nellin naamaan ja Nelli repi Pyryä hiuksista :D Rakkaudesta se hevonenkin potkii? ;)





Vaikka Leevi oli ainoa taapero, eikä vauvojen leikit kiinnostanut, hän kyllä keksi muuta tekemistä mm. legojen ja värityskirjan kanssa!






Toivottavasti näemme taas pian!



Mun vauvani huomenna jo 8kk

Havahduin hetki sitten, että huomenna on 30.8. Se tarkoittaa sitä, että Pyry täyttää JO 8kk.

Neuvola meillä on vasta ensi viikolla, joten mittoja ei ole tällä kertaa antaa! Muutama kuva kertokoon, miten iso Pyry jo on!






Pyryn lempipuuhaa on seisominen, tarvaroiden/käsien paukuttaminen pöytään, ryömiminen ja mm. kiljuminen!  Isin parrasta ja äidin hiuksista on myös kiva repiä. Ja koiran korvista. Ja kissan hännästä. Ja kaikki muu kielletty on myös kivaa!








Mun pieni punanenäni<3 Täällä me ollaan kaikki oltu kipeitä, ensin minä ja mun c-streptokokki, sitte Pyryllä alko flunssa, jonka jälkeen se oli J:llä ja nyt kun pojat on terveitä, nii mä oon jälleen kipeä?! Täs ei oo mitään järkee, koko ajan voimat poissa ja tekis mieli vaan nukkua.... Muita syysflunssailijoita?

Pahoittelen siis postauksien puutetta, ei vaan ole energiaa nyt kuvata ja kirjoittaa..

torstai 21. elokuuta 2014

Kun uni ei tule yksin

Hiljaisuus. Se vallitsee tällä hetkellä meidän kotia. Vain tämän läppärin näppäimistö pitää ääntä.

Poika nukkuu pinnasängyssään. Kissa nukkuu jaloissa. Ei koiraa. Ei J:tä.


En oo pitkään aikaan nukkunut yksin. Oikeastaan tän 3,5 vuoden yhdessäolon aikana erossa nukutut yöt taitaa mahtua kahden käden sormiin. 
Alussa oltiin erossa mun pelireissujen takia, pisimmillään kävin pelaamassa Rovaniemellä. Ja onhan mulla pelireissuilla ollut joukkuekaverit vieressä nukkumassa, millon missäkin.

Oon huono nukkumaan yksin. J oli kertausharjoituksissa viikon kesällä '11, asuttiin silloin kerrostalossa. Mä taisin sillon nukkua (lue=valvoa) yhden yön kotona. Jonka jälkeen menin porukoille. Nii ja hain kissan. Jep, meillä on Nelli sen takia, koska en uskaltanu nukkua yksin. (Nolo minä)

Musta tulee kauheen vainoharhainen kun oon yksin. Kuulen kaikkia epämääräsiä ja epätodellisia ääniä ja kuvittelen, että just nyt tänä yönä tänne tulee joku rosvo. Liikaa amerikkalaisia kauhuelokuvia/sarjoja? Eeeeeei....

Jos koira on kotona niin sillon pystyn just ja just nukkumaan turvallisin mielin eikä mun mielikuvitus jyllää niin pahasti. Koska Domi kyllä ilmottaa kovaäänisesti jos tänne joku tulee. Nelli korkeintaan luikkii sängyn alle vieraita karkuun.

Mä en tosissaan tiedä mistä tää on tullut, en mä ennen oo ollu tällänen. Tänäänki katoin varmaan 10 kertaa, että kaikki ovet ja ikkunat on kiinni. Ja en tiedä tuleeko tästä mitään, vai roikunko koko yön koneella lueskellen blogeja ja uutisia.

Ja kun en tiedä mikä tähän auttaisi. Kun mulla ei oo nukahtamisongelmaa, vaan uskaltamisongelma! "Pelkään" niin paljon, että en uskalla nukahtaa.

Joten kaikki vinkit otetaan vastaan!

Taidan käynnistää Netflixin ja kattoa kaikki mahdolliset sarjat sieltä läpi kunnes nukahdan pää näppäimistön päälle...

Syksy, tule jo.

"Älä pelkoa tulevaisuuden,
älä onnen tai onnettomuuden.
Me olemme tässä ja nyt ja se riittää."

Taustalla soi Juha Tapion "Meillä on aikaa". Pesukone pyörii. Pyry leikkii pinnasängyssään ja kikattelee. Ai ei mennäkkään päikkäreille?

En oo muuten pitkään aikaan kuullu yhtä hyvää biisiä kun edellä mainittu. Tykkään sanoista. Oon muutenkin ollut tykästynyt Juha Tapion biiseihin. Vain elämää toisella kaudella saattaa olla myös jotain tekemistä asian kanssa.


Käytiin Pyryn kanssa sittarissa jokunen viikko sitten. Kierreltiin ja törmättiin Pyryn kummiin ja mun äitiin. Juteltiin ja katsoin kun Pyry kaukalossaan pyöri ja kikatteli. Yhtäkkiä tajusin että Pyryn lippis ei oo päässä eikä sylissä. Sanoin heipat ja lähdin kiertämään kauppaa samaa reittiä kun tulikin. En löytänyt. Ajattelin, että no ehkä se on tippunut jo autoon. Lähdettiin, kävin vielä infosta kysymässä josko joku olisi tuonut sinne semmoisen. Ei ollu tuotu mitään. Kävin autonkin läpi, ei ollut.

Harmi, se oli niin kiva lippis.

Meni muutama päivä niin päätin käydä ostamassa Pyrylle uuden kun hänellä ei mitään lippistä ollut ja pipo oli vielä turhan lämmin hellepäiville.

Siitä pari päivää kun käytiin porukoilla, ja yhtäkkiä äiti heitti Pyryn lippiksen pöydälle. Siis mitä? Mistä sä ton oot löytänyt?

Äiti oli käynyt myöhemmin infossa uudestaan kysymässä, ja siellä se oli ollut. Sillon kun mä kysyin sitä niin sitä ei ilmeisesti oltu ehditty tuomaan sinne. Kiva että löyty, mutta nyt meillä on kaksi samanlaista!




Tuli muuten ajatuksissani/vanhasta tottumuksesta vesileimattua nää asukuvatkin, hehe.


Eilen kävin Pyryn kanssa vähän syysvaate ostoksilla. Nyt meillä on vk-haalari, villapaitoja, neuleita, pitkiä housuja, sukkia, pipoja. Vielä puuttuu kypärämyssyt, tumput ja hanskat. Kovapohjaset kengät ostan vasta jahka Pyry rupeaa kunnolla nousemaan ylös ja ottamaan askelia.














Tässä eiliset hankinnat! Värejä ei tällä kertaa tarttunut oikein mukaan, onneksi niitä löytyy jo ennestään. Toi viimenen on mun ihan ehdoton lemppari, oli vielä alennuksessa 5e(/7e?)!
Ihanan lämmin ja kivan värinen. 


Tänään meen hakemaan Pyrylle kävelytuolin! Saa nähä miten suhtautuu siihen, tykkääkö yhtään. Oon kuullu semmosesta vaan pelkkää hyvää ja kun fb-kirpparilta sellaisen bongasin 15 euroon niin pakkohan se on hakea ja kokeilla. Ei oo iso menetys jos Pyry ei siinä viihdykkään, ja saahan sen sitten myytyä eteenpäin! 

Onko teidän lapsilla ollut kävelytuolia, onko siitä ollut hyötyä? :) Negatiiviset kokemuksetkin otetaan vastaan!


 


Käytiin toissapäivänä Pyryn ja Pyryn kummin kanssa Ikeassakin pyörähtämässä! Itselleni ei tarttunut mukaan muuta kuin Pyrylle kulhoja, lautasia ja lusikoita. Ja ostin syöttötuolin ja koirankuppien alle muovisuojat, jotta ne olisi helpompi pitää siistinä. Vaikka ostettiin aika vähän, meillä meni aikaa paljon. Tällä kertaa katselimme rauhassa ja kävimme syömässäkin pitkästä aikaa siellä. 

Voi kun olisi jo isompi koti jota saisi kunnolla sisustaa...<3



Eilen H&M:ssä kassalla olevat nainen ja mies olisivat haluneet Pyryn sinne maskotiksi, koska hän on niin suloinen ja tyylikäs (päällä oli silloin 95% H&M:n vaatteita) ;)

En kyllä ihmettele yhtään, on mulla vaan maailman suloisin poika.<3

sunnuntai 17. elokuuta 2014

awesome weekend!

Aivan mahti viikonloppu takana. 


Perjantaina oltiin melkeen koko päivä porukoilla kun J teki siellä jotain sähköasennuksia ja me mentiin Pyryn kanssa mukaan niin ei tarvinnut keskenään kotona olla. Illalla menin ystäväni luo istumaan iltaa, juotiin vähän viiniä ja juoruiltiin. Aika meni todella nopeesti kun juttua riitti! Joskus 2 aikoihin ystäväni sisko haki meidät ja mentiin pitkästä aikaa vaan ajelemaan ympäri kaupunkia! En edes muista koska viimeeksi olisin vaan ollut ajelemassa. Puol 4 aikaan yöllä löysin kotiin ja kyllä uni maittoi.

Eilen lauantaina vietiin poika mummolaan hoitoon ja suunnattiin J:n kanssa ihanien ystäviemme synttäreille!

Juoma virtas, ruoka oli hyvää, unohtamatta seksileluesittelyä, paljua, saunaa ja karaokea/livebändiä! Mahtavat pirskeet oli ystävät onnistuneet järkkäämään ja todella hauskaa oli!! Kiitos paljon juhlien järjestäjille ja onnea sankareille vielä kerran<3

Yöllä kotiin saavuttua olin aivan väsynyt kun edellinen ilta oli mennyt myös myöhäiseksi ja nukuinkin kun tukki. Herättiin vasta 11 ja oli vähän outoa taas kun ei ollut poikaa pinnasängyssä höpöttelemässä.

Siitä sitten lähdettiinkin hakemaan poikaa, ja J lähti kuskaamaan vuokrapaljua takaisin. Kun pojan kanssa tulin kotiin, ajattelin lähteä pienelle kävelylenkille ja kävelinkin varmaan joku 1,5h! Ihana ilma kun on lämmin, mutta välillä viileä tuuli puhalsi. 

Mä oon kyllä ehdottomasti enemmän syksy ihminen, vaikka kesästä pidänkin lämpimän auringon ja lämpimän järviveden puolesta, mutta syksyllä mun mielestä luonto on kauniimpi, tykkään pukeutua ihaniin syksyisiin vaatteisiin, illalla on hämärää ja saa tunnelmallisesti kynttilöitä laittaa eikä oo niin porottavan kuuma kun yrittää nukkua.

Odotatteko te jo oransseja ja ruskeita puun lehtiä, iltahämäriä ja raikastavia syyssateita?  
MÄ ODOTAN!

Ainiin, huomenna saan vihdoin mun oman auton takaisin huollosta, ihanaa! Oon jo lopen kyllästynyt tuohon sijaisautoon, vaikka ei saisi valittaa kun kuitenkin auton tilalle sain. Vein autoni jo 2 vkoa sitten korjaamolle, mutta huomenna on vasta huoltoaika. Oli pakko viedä se jo aikaisemmin kun ei mennyt katsastuksesta läpi ja se meni sitten käyttökieltoon kun edellinen omistaja oli katsastanut sen myöhässä.... Tästä eteenpäin katson aina millon on seuraava katsastus vaikka se olisi kuukausi sitten katsastettu!!

Pahoittelen edelleen kuvien laatua kun puhelimella otettuja, halusin kuitenkin kirjoittaa pitkästä aikaa postauksen kuvien kera, ja nämä onkin tänään otettuja lenkiltä.
























keskiviikko 13. elokuuta 2014

O-ouuu!

Meijän pieni vauva oppi eilen seisomaan tukea vasten!!! APUA. Kohta se on tosissaan menoa...

Olin makkarissa viikkaamassa pyykkejä kun J laittoi Pyryn pinnasänkyyn ja lupasin pojalle lämmittää velliä hetken päästä. Poikahan ei odottelusta pitänyt ja alkoi protestoimaan. Sitten kuulu olkkarista "oho, tuuppa kattoo". 




Ja tällänen näky mua siellä odotti! Pakkohan se oli kuva nappasta puhelimella, vaikka toisella ei ollut yhtään hauskaa! "Mä en haluu mennä nukkumaan vielä!!!"

Nyt ei poika malttais yhtään istua/makoilla, vaan koko ajan suunta on ylöspäin ja käsiä havittelee, jotta niitä pitkin pääsisi nousemaan.



Illalla tylsyyttäni muokkailin vähän blogin ulkoasua, ja huomasinkin nyt tuon Sivut-gadgetin (nyt vasta....) ja teinkin bannerin alapuolelle muutaman, käykäähän kurkkaamassa! Vaiheessa tosin vielä kun kuvat puuttuu niistä.

sunnuntai 10. elokuuta 2014

Meidän sormiruokailusta

Elikkä me ollaan aloiteltu sormiruokailemaan heinäkuussa. Nyt n. 1kk takana joten pystyn jo hieman kertomaan miten meillä ruokaillaan!

Pyry syö pääsääntöisesti samaa kuin me, sovellettuna. Pyry on myös nopeasti oppinut mm. pihtiotteen. Hän on alusta asti vienyt ruokaa suuhun hienosti, alussa oli tietysti vähän kakomista ja sylkemistä, mutta nyt irrottaa ruuista sopivan kokosia palasia ja syö niitä hienosti. 

Soseet meillä on alotettu Pyryn ollessa 4kk. Soseista alkumaistelun jälkeen on mennyt kaikki hienosti alas, ja soseiden lisäksi siis myös puurot ja vellit. Maissinaksuja Pyry on syönyt sillointällöin 3kk asti.

Miten meillä syödään?

-Aamupalalla Pyry saa puuroa hedelmäsoseella tai marjoille (mehukeitto seuraavana tulossa kokeiluun) TAI ruisleipää ja kurkkuviipaleita.

-Päivällisellä Pyry syö kasviksia ja lihaa, eli porkkanatikkuja/ bataattitikkuja/ parsakaalia/ kukkakaalia/ kanasuikaleita/ kanapullia/ kebakkoja/ lihapullia..

-Välipalana omenatikkuja tai -renkaita/ päärynätikkuja tai -renkaita/ marjoja/ maissinaksuja/ banaania/ kurkkua..

-Lounas samanlainen kuin päivällinen

-Iltapala samanlainen kuin aamupala

Maitoa Pyry saa siis vielä ruokien välissä ja iltapuuron jälkeen iltamaidon. Paljoa ei olla kuukauden aikana ehditty maistelemaan, oikeastaan samoja aineksia oon käyttänyt mitä soseissa.

Nyt kun hampaita teki niin ei oikein malttanut itse syödä, ja parhaiten alas meni jääkylmä hedelmäsose joten hieman otettiin takapakkia. Tosin vauvan ehdoilla mennään, jos Pyry on liian väsynyt syömään itse (=ei jaksa keskittyä) niin olen ruuan soseuttanut blenderissä maidon kera ja syöttänyt. Myös kuumuus on tehnyt tehtävänsä, joka vaikuttaa myös Pyryn keskittymiseen. Eli vielä on paljon harjoiteltavaa mm. ajoittamisessa.

Se vaan tuppaa olemaan hankalaa kun poika saattaa väsähtää ihan minuutissa! :D Yhtäkkiä esim. kesken leikin rupeaa hieromaan silmiä ja kiukkuamaan, jolloin on jo liian myöhäistä istuttaa ruokapöytään ja keskittyä syömiseen.

Kokeilin myös kellottaa syömiset samoiksi joka päivä, mutta sekin oli hieman hankalaa kun on päiviä jolloin meillä herätään klo 7 (tätä tapahtuu erittäin harvoin), klo 9-10 tai vasta klo 11. Noina päivinä kun herätään klo 11 (esim. tänään) näen turhaksi syöttää pojalle aamupuuroa, sillä me vanhemmatkin syödään sitten suoraan puol 12-12 aikaan jo lounas. Eli kun herätään myöhään niin jää yksi ateria päivästä pois. 

Hyvä vaan jos poika nukkuu, nukkuessahan nuo kasvaa. :) Ja nyt kun hammas tuli läpi niin Pyrystä huomasi, että rankkaa se hänellekkin oli ja siispä nyt ottaakin menetettyjä yöunia takaisin?

Löysin muuten FB:stä sormiruokailuun liittyvän ryhmän johon liityin, ja siellä onkin paljon keskustelua aiheesta ja hyviä reseptejä! 

Tarkoitus on lisäillä pikkuhiljaa uusia ruokia, ja kokeilla uusia reseptejä.

Näin kuukauden sormiruokailun jälkeen olen vahvemmin vain sitä mieltä, että tämä on meidän juttu. Pyry tykkää, ja äiti tykkää kokata hyvää ruokaa pojalle. Lisäksi pojalla tuntuu olevan hauskaa syödessä!

Tässä nyt hieman juttua meidän sormiruokailusta, reseptejä voin laittaa erilliseen postaukseen, jos te lukijat olette niistä kiinnostuneita? :) 

Ps. Mulla ei ole tällä hetkellä kameraa kun se on lainassa ystävällä, joten postaukset ovat tylsän kuvattomia. :( Puhelin on, mutta sillä ei saa mielestäni hyviä kuvia... Puhelimella otettuja kuvia näette mun Instagram-tilissä, jota pyrin päivittämään päivittäin!

keskiviikko 6. elokuuta 2014

Haalaripulma

Minä "en oo pitkään aikaan ollu kipee!", olen kuin olenkin tällä hetkellä kipeä. Olis vissiin tarvinnu koputtaa puuta.

Toissapäivänä heräsin kauhea jomotus päässä, jokainen lihas kipeenä ja kurkkuuni oli kasvanut kaktus. 
Tänään sitten menin tutun sairaanhoitajan vastaanotolle, sekä nieluviljelyyn labraan. Terveyskeskuksesta lähdin apteekin kautta kotiin, ja nyt otan 3 tablettia Buranaa ja Duactia kipuun ja paineentunteeseen. Hyvin lääkkeet kyllä auttavat, illat ja aamut ovat pahimpia.

Kuten olette huomanneet, blogin puolella on nyt ollut hieman hiljaista, siitä pahoittelut ja syyt ovat tältä erää henkilökohtaisia... Yritän kokoajan skarpata enemmän ja kirjoitella meistä ja meidän arjesta, mutta en ota tästä mitään sen suurempia paineita, sillä blogi on edelleen lähinnä itseäni varten.


Mutta sitten itse asiaan, josta otsikko antaakin jo vihjeen!

Syksy ja talvi tekee kovaa vauhtia tuloaan, ja tällä mammalla on HAALARIPULMA!

Yhtäkään haalaria Pyry ei ole omistanut, tai on, mutta ei käyttänyt kertaakaan. Joulukuussa Pyryn syntyessä, oli hyvin leutoa ja silloin pärjäsi fleecepuvulla ja kaukalon lämpöpussilla. 

Nyt onkin hakusessa syksylle haalari, ja talvelle toppapuku, ja ajattelin ostaa myös kaksiosaisen, eli takin ja housut. Olen silmäillyt eri merkkejä, mutta mitään ymmärtämättä millainen haalari tuon (tai oikeastaan silloisen) ikäisellä kuuluisi olla. En halua ostaa 100 euron haalaria tietämättä sen kestosta. Eli ei sikaa säkissä.

Joten kysynkin teiltä, millaisia haalareita teidän muksuilla on/on ollut?? Pyry olisi syys-lokakuussa 9-10kk ikäinen. Ja talvella sen 11-12kk. (Hui miten iso mun vauva jo on...)

Pyry ryömii, kääntyy, istuu, nousee ylös tuettuna sekä menee konttausasentoon (ykkösvaihde on vielä hieman hakusessa!)

Haluaisin siis vinkkejä ulkohaalareihin hiekka yms. leikkejä varten, sekä vähän siistimpää kylään ja kaupoille. Ja jos hinta on edullinen, se on aina vaan plussaa!

Löysin netistä Travallen välikausihaalarin, joka oli edullinen (alennuksessa), 39e. Onko kokemusta ko. merkistä?


www.travalle.fi


Kiitos jo etukäteen vinkeistä ja ehdotuksista!!!


Pyry on kiukutellut nyt n. viikon verran nukkumaan mentäessä, ja hällä ollut vatsa ripurilla. Annoin iltaisin Panadolia, ja se ei tuntunut tehoavan selvään kipuhuutoon. Nukkumaan mentiin yleensä 2-3h. Maanantaina kävin ostamassa apteekista Buranaa, ja sitä olen antanut nyt parina iltana. Nukkumaan menty puolessa tunnissa ja Pyry on nukkunut läpi yön. 

Noh, tänä aamuna selvisi syy kiukulle, jota olinkin osannut epäillä, kun Pyry puraisi minua. Tajusin, että kyseessä ei olleet kaksi jo olemassa olevaa hammasta, vaan toisen alahampaan viereen oli tänä aamuna puhjennut kolmas hammas! Pyryllä on nyt komea rivistö alhaalla, ja tänään nukkumaan mentiin ilman kiukkua. 

Seuraavan postauksen ajattelin tehdä sormiruokailusta, jota meillä harrastettu jo jonkin aikaa ja siitä on nyt jotain mistä kirjoittaa! Palailen piakkoin!