torstai 30. lokakuuta 2014

Aamupalalla puuroa? Tuskin!

Niinkuin olen jo aikaisemmin todennut, pääsääntöisesti Pyry syö tällä hetkellä samaa ruokaa, kun me aikuisetkin. Myös aamupalalla. Eli aamupalalla on vaihtoehtoisesti ruisleipää tai karjalanpiirakkaa, kylkeen hedelmiä ja/tai talkmuruja. Toi setti on siis aika perus minkä Pyry syö aamuisin. Koska puuro vaan on YÖK tällä hetkellä. Vauvojen riisipuuro menis kyllä ja mannapuuro, mut perus kaurapuuro on ehdoton nounou.

Iltapalaksi Pyry syö millon mitäkin. Aika samoja annoksia kun aamuisin, hedelmien tilalla välillä kurkkua/porkkanaa. Ajattelin kuitenkin tähän postaukseen koota välipaloja/aamu-iltapaloja, joita Pyrykin välillä saa jos mikään muu ei mene alas. Näitä on siis hyvä tehdä jos vaikka se puuro alkaa tökkimään. Näitä on myös hyvä ottaa mukaan reissuun!


Tää on monessa perheessä suosittu ja tunnettu; Apinaneväs!:

-1 muussattu banaani
-n. 3/4 dl kaurahiutaleita
-1 tl öljyä (kookosöljy hyvää, muukin käy toki)
-ripaus kanelia (ei pakollinen)

Sekoita muussatun banaanin joukkoon kaurahiutaleet, määrää voi muunnella niin, että mössöstä tulee taikinamaista. Öljy ja kaneli joukkoon ja sen jälkeen muotoile taikinasta pötköjä ja paista 200 asteessa 15min.


Helpot kaurasämpylät, n. 10 kpl:

-0,5l vettä
-0,5 dl rypsiöljyä
-1 tl sokeria tai siirappia
-2 dl kaurahiutaleita
-1 ps kuivahiivaa
-n. 7 dl sämpyläjauhoja

Lämmitä vesi hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi. Kaada se isoo kulhoon, lisää rypsiöljy, sokeri tai siirappi ja kaurahiutaleet. Sekoita haarukalla. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää taikinaan. Sekoita haarukalla. Lisää jauhoja vähitellen niin, että taikinaa pystyy sekoittamaan haarukalla koko ajan. Kun taikinaan ei laiteta liikaa jauhoja, sämpylöistä tulee ihanan kuohkeita.
Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa.
Tee kohonneesta tainikasta lusikalla kasoja pellille leivinpaperin päälle. Näitä sämpylöitä ei siis pyöritellä! Paista 225-asteisen uunin keskitasossa 20 minuuttia.


Banaaniletut:

Laita 1 banaani ja 1 kananmuna blenderiin ja sekoita. Paista pieniä lettuja pannulla öljyssä. Mausteeksi voi laittaa esim. kardemummaa.


Muita perusvälipaloja:

Luomu riisikakut (suolattomia ovat)
Kohmeiset marjat
Hedelmät
Talk-murut
Kuivattu aprikoosi


Tässä taas muutama ohje teille! Lisää on tulossa jos nämä vaan teille maistuvat! ;)

4 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeista :)
    Kanelia ei kannata päivittäin käyttää, luin että sisältää jotain (en nyt muista mitä), joka ei ole hyväksi maksalle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! :) Joo, kaneli sisältää kumariinia joka on haitallista myös aikuiselle ihmiselle (maksalle nimenomaan) liiallisella käytöllä! Unohdin siitä tuossa mainita!

      Poista
  2. Uunissa paistumassa apinalle evästä ;) kiitti ohjeesta!

    VastaaPoista