keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Yliluonnollisuus

Tiedättekö sen tunteen, kun vauva/lapsi ruokapöydässä alkaa katsomaan teidän ohitse, nauraa ja vilkuttaa? 

Tai kesken leikin alkaa tuijottamaan nurkkaan ja osoittamaan?

Kysyy teiltä "äiti, kuka tuo mies tuolla on?"

Illalla sängyssään hihittelee ja kun menet kysymään mikä on niin hauskaa niin vastaus on "pappa kertoi hauskan vitsin!" - Niin, se edesmennyt pappa.

Sanotaan, että vauvoilla/lapsilla on taito nähdä jotain, mitä me aikuiset emme välttämättä näe. Mä kutsun sitä taidoksi, koska mun mielestä siinä ei ole mitään pelättävää, päinvastoin. Sanotaan myös, että tämä taito häviää iän myötä, lapsi unohtaa sen tai ei osaa enään käyttää sitä. Kaikilta se ei häviä.

Toki, osa voi myös olla lapsen mielikuvitelmaa, sitä en kiellä.

Mä tuolla somessa kiinnitin huomiota tälläiseen viestiketjuun, jossa kysyttiin onko ihmisille tapahtunut jotain yliluonnollista. Mielenkiinnosta aloin ketjua selailemaan ja huomasin, että melko paljon oli erilaisia tapauksia. Kyllä jotkut tarinat nosti munkin niskakarvat pystyyn, mutta niin kauan kun tälläinen yliluonnollisuus on hyvää, se ei mua pelota. 
Kauhuleffat on mun mielestä kauheen mielenkiintoisia (tositapahtumiin pohjautuvat), vaikkakin viltin takaata niitä katson. Paranormal Activity -elokuvat kiinnostaa mua ihan hirveesti, mutta en oo tainnut yhtäkään nähdä kokonaisuudessaan, kun suurimman osan leffasta oon viettänyt siellä viltin takana. Mä luulen, että se johtuu siitä että uskon yliluonnollisiin asioihin. Siksi mua jälkeenpäin pelottaa ne elokuvat. Koska niissä on pahaa yliluonnollisuutta.

Aika moni ihminen ei tälläiseen kuitenkaan usko. Mutta mites sitten, jos heidän lapset sanovat nähneensä jotain? Kieltävätkö nämä ihmiset sen, koska eivät itse usko? Tämäkin on varmasti yksi syy, miksi jotkut lapset lopettavat asioiden näkemisen. Koska heiltä kielletään se, mitä he näkevät.

Vaikkakin kyse olisi mielikuvituksesta, mä en sitä voisi kieltää. Jos Pyry katsoo mun ohi ruokapöydässä ja vilkuttaa katon rajaan, mä oon kysyny, että kukas siellä on. Myös käännyn, ja vilkutan "heihei" Pyryn kanssa. 

Jos Pyry vanhemmalla iällä jotain näkisi, ja kysyisi multa "äiti, kuka tuo mies on?" en sanoisi että "ei siellä ketään ole". Vaan kysyisin, että "onko se joku tuttu?" - "hymyileekö hän?" - "haluaako hän hyvää?". Miksi kieltää lapselta jotain, mitä hän näkee? 

Ja mietin näitä ketkä ei usko. Mieti jos lapsi oikeasti näkee jotain, ja sanoo että "äiti kato, kuka toi mies on?" tms. ja sä meet sanomaan lapselle, että "ei siellä mitään ole". Mieti lapsen kannalta. Se näkee jonkun, mutta äiti sanoo ettei siellä mitään oo. Oma mielenterveyshän siinä voi järkkyä kun näät jotain minkä olemassaolon toinen kieltää.

Mä kyllä ymmärrän, että niiden jotka ei oo kokenut mitään yliluonnollista,  on vaikea lähteä uskomaankaan mitään sellaista. 

Mulle itselle ei oo tapahtunut tavallaan mitään, oon nähnyt vain unia jotka myöhemmin käyneet toteen. Yleensä unet ovat enneunia jonkun kuolemasta. Ensimmäisillä kerroilla en siihen uskonut, mutta parin kerran jälkeen siihen oli pakko uskoa. Vastaan on tullut myös yksi sukulainen, se oli aika pelottavaa kun ei tiennyt, tapahtuuko se vai ei. Myös erään ystävän luona ollessa käsipeili on tasaiselta hyllyltä tippunut lattialle. Tälle ystävälle on tapahtunut paljon tälläistä, ja mä uskon siihen. Mutta en usko, että kukaan hänelle pahaa haluaa.

Uskon suojelusenkeleihin ja ihmisiin, jotka kuollessaan ovat jääneet johonkin välitilaan, koska eivät ole saaneet mahdollisuutta sanoa hyvästi. Tai heiltä on jäänyt jotain näkemättä. Uskon myös demoneihin ja pahoihin henkiin, ja ne asiat mua pelottaa. Esimerkiksi spiritismi saa mun niskakarvat pystyyn, pelkkä sen ajatteleminen. 


Mites te lukijat, onko teille sattunut jotain yliluonnollista, tai uskotteko sellaiseen?

12 kommenttia:

  1. Mua alkaa ahistaa kaikki yliluonnollinen. Mua pelottaa, että jos joskus tuun näkemään jotain yliluonnollista ja kukaan ei usko mun näkemääni. Pelottaa se, että olis sen asian kanssa ihan yksin. Itelleni ei oo tapahtunu mitään yliluonnollista, mutta kaverille on. Oon tosin sitä mieltä, että mitään sellasta ei oo olemassa, mitä en oo ite kokenu tai nähny - siis yliluonnollisista ilmiöistä puhuttaessa.

    Pienenä mua peloteltin spiritismillä ja siitä jääny kauheet traumat. Yksin kotona nukkuminen tuottaa edelleen vaikeuksia. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos tuut näkemään jotain, niin sun pitäis nimenomaan puhua siitä jollekkin, kenelle on sattunut jotain tai uskoo siihen, niinku sille sun kaverille :)

      Ketään ei voi pakottaa uskomaan mihinkään, mutta mun mielestä sitä ei pitäis kieltää saatika pelotella sillä!

      Poista
  2. mulle on kerran sattunut tällänen yliluonnollinen tapahtuma.. asuttiin viime talvena maalla omakotitalossa ja parina-kolmena yönä helmi alkoi itkeä ihan hysteerisenä ja kun ryntäsin helmin huoneeseen ja kysyin että mikä on niin helmi osotti vaatehuoneen ovea ja itki ihan hirveesti. paria päivää aikasemmin ennen noita helmin itkuja mun isä oli kuollut.
    mun äiti perusteli sen niin et mun isä on vielä käyny kattoo meitä ennenku lopullisesti lähtee pois. en tiiä onko noin mut ihan kamalan pelottavaa.......

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon, että se säikäytti, sut ja Helminkin! Ja oon kyllä samaa mieltä kun äitis :)

      Poista
  3. HYI! Mua pelottaa jo valmiiks :D :D :D Onneks ei vielä "osaa" tommosia selitellä :D

    VastaaPoista
  4. Olipa mielenkiintoinen aihe! :) Mua kiinnostaa kaikki yliluonnollinen, mutta samalla pelottaa ihan hirveästi. Mä en mitään kauhuelokuvia pysty kattomaan, koska nään heti painajaisia ja ei siitä leffastakaan tuu mitään ku kokoajan on kädet silmillä. Viimesin kauhuelokuva mitä oon kattonu on varmaa Scream tai Tiedän mitä teit viimekesänä - ja kyllä näistäkin näin painajaisia :DD

    Olisihan se aika pelottavaa jos lapsi alkaisi tuollaisia puhua, mutta jos lapsi itse olisi kovin nauavainen ja hyväntuulinen niin tuskimpa se silloin mikään paha voisi olla. Itse uskon kyllä enkeliin. Itse en ole mitään yliluonnollista kokenut, mutta äitini on kertonut että kun olimme siskoni kanssa pieni oli meidän molempien huoneen seinällä samanlainen valokuva, joka oli otettu meistä. Isomummuni kuoli ja samaan aikaan tämä toinen valokuva katosi. Sitä ei kuulemma vain yhtäkkiä enää ollut seinällä, ja vaikka sitä kuinka etsittiin niin sitä ei löytynyt mistään. Äiti aina sanoi että isomummu haki sen mukaansa taivaaseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että kiinnostuit! :) Mä tavallaan pelkään, mut tavallaan en :D Tai niinkuin tuolla sanoin, niin kauan kun se on hyvää, en pelkää :) Haha, kyllä mäkin joskus painajaisia nään, mutta noista en kyllä ole nähnyt ;D

      Mä oon ehkä alkanut enemmän uskomaan sillon, kun näin unen mun isomummin kuolemasta. Huih, meni kylmät väreet tosta! Täytyyhän hällä konkreettinen muisto teistä olla mukana matkallaan! :)

      Poista
  5. Mulle kävi kerran niin, kun lapseni oli pieni, vaihdoin vaippaa tms. hoitopöydällä. Poika katsoi viereeni, osoitti pienellä kädellään ja kysyi "Kuka?" Hyyyiii.... Vähän tuli karmiva olo. Vastasin vaan, että "Ei äiti nää ketään..." Oltiin iltamyöhällä kahdestaan kotona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui, meni kylmät väreet! :) Mulle tulis karmiva olo vasta siinä vaiheessa jos siinä tosissaan olis joku, tuntematon :DD

      Poista
  6. Jep :) Tuli niin puskista, etten tiennyt mitä sanoa... Pelkään vähän muutenkin yksin kotona, etenkin näin pimeällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä muakin välillä jänskää olla kotona yksin (taino on täällä aina koira & kissa), mut koitan aina ajatella niin että kotona ei pitäis pelätä :)

      Poista