tiistai 16. joulukuuta 2014

16. Luukku: Ornamentti

Ornamentin voi tehdä erilaisista materiaaleista. Voi käyttää paperia, kartonkia, kangasta tai vaikka askarteluhuopaa, jota minä käytin. Nämäkin sopivat kuusen koristeeksi (jos sellaisen siis omistat). Meillä tämä luultavasti pääsee roikkumaan keittiöön, jahka löydän sopivaa narua ripustamiseen. 


Tarvitset siis;


- Askarteluhuopaa
- Mattoveitsen (tai sakset)
- Kynän
- Viivottimen
- Lankaa ja neulan

Ensin leikkaa huovasta 16cm x 16cm pala ja merkitse siihen kuvan mukaisesti leikkausviivat, 2 cm välein. Mä innostuksissani ehin jo leikkaamaan ennen kun muistin kuvan ottaa. Kannattaa muuten käyttää sitä mattoveistä, mulla se oli niin tylsä, että jouduin turvautumaan saksiin. Jälki on sen mukaistakin (=epätasaista).




Aloita leikkaamalla huopaa oikealta niin, että jätät ylhäältä leikkaamatta 1 cm. Eli leikkaat 11 cm pituisen viillon. Seuraavaksi leikkaat alareunan viivan niin, että vasempaan päähän jäähän 1 cm leikkaamatta. Vasemman puolen viivaalla jätät taas aluksi 1 cm leikkaamatta ja viimeisellä viivalla leikkaamatta jää loppupää.




Lopulta sen pitäisi näyttää kutakuinkin siis tältä.




Käännä keskimmäiset reunat yhteen ja neulo yhteen langalla.




Käännä huopa ylösalaisin niin, että ensimmäisen ruutu on nyt pöytää vasten. Käännä seuraavan neliön reunat toistensa päälle ja neulo yhteen.




Käännä huopa taas ympäri ja toista yhteen liittäminen.




Ja vielä kerran sama homma. Valmis ornamentti näyttää jokseenkin tältä. Mulla ei ollut varastossa valkoista lankaa, joten ompelin mustalla. Lopuksi koristelin mustat langat piiloon timanteilla (ja laitoin niitä vähän ornamentin yläosaankin). Kiva tästä tuli, vaikka leikkausjälki olikin epätasainen!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti