keskiviikko 28. tammikuuta 2015

"Mulla kaikki hyvin on..."

Nii no päällisin puolin juu. Sillä olenhan tunnettu siitä, että piilotan tunteeni kuoren alle ja päästän ne ulos vasta kun joku oikein hiillostaa, tai niinkun nyt; pakosta.

Nyt on vaan pakko avaa suu jonnekkin, sillä mun sisällä kiehuu semmonen tunnesoppa, että meen itekkin sekasin jos en avaa mun tunteita. Nähtäväksi jää julkaisenko tätä postausta. (EDIT: julkaisin näköjään.)

Voi olla, että johtuu raskauden tuottamista niin "ihanista" hormoneista, mutta mä nykyään ahdistun ja stressaannun erittäin helposti. Ja tällä hetkellä mun päällisin stressinaihe on tää meijän nykynen kämppä, niin kuin arvata saattaa.

58 neliötä. Kaksi aikuista, iso koira, kissa, taapero ja kohta vauva? Ymmärtänette nyt miksi revin hiuksia päästä ja melkein joka yö itken itseni uneen sen takia, koska en tiedä miten päin me tänne mahdutaan toukokuussa. Mä en muista millon olisin nukkunut kokonaisen yön. Ja ei, ei edes johdu Pyrystä kuten voisi luulla. Toki Pyrylläkin on nyt viime viikon aikana ollut tosi huonoja öitä, kiitos vaan tulevien hampaiden. Pyry on myös erittäin herkkäuninen ja siksi on nukkunut seinän toisella puolella 7kk ikäisestä asti. Tästä syystä yöllä saatetaan herätä ihan vaan sen takia, että meidän koiramme käy juomassa tai vaihtaa paikkaa. Näistä samaisista syistä tämä herkkäuninen äitikään ei saa nukuttua. Kirsikkana kakun päällä on kissamme, joka haluaa ulos naukuen ja raapien ovia, ja ulos päästyään puolen tunnin päästä tahtoo takaisin sisälle, koska tuli nälkä. Ja sit takaisin ulos. Tätä jatkuu pääpiirteittäin koko yön.

Ja ei siinä, eihän sille tarvii sitä ovea mennä avaamaan, mutta jos se on sisällä niin ei lopeta maukumista/raapimista ennenkun ulos pääsee. Ja jos odottaa turhan kauaa niin tättädädää; Pyry herää siihen meteliin. Ja kun se haluaa sisälle, niin mikäs sen kivempaa kun hypätä makuuhuoneen peltiselle ikkunanlaudalle herättäen melkeen koko naapuruston ja tulemalla melkein ikkunasta läpi.

Se niistä öistä. Aamut. Ne vasta hauskoja onkin. Meillä keittiötä käytetään lähinnä vaan päivällisen ja iltapalan tekemiseen ja syömiseen. Ja joo tehdään me aamupalaakin, illalla. Jep, leivät laitetaan valmiiksi jääkaappiin, jotta aamu 5:30 kun J:llä soi herätyskello (joka ei saa soida 5 sekuntia kauempaa) ei tarvitse kuin käydä hakemassa leivät jääkaapista ja ne syödään makkarissa. Koska Pyry nukkuu tällä hetkellä olkkarissa, joka on keittiön kanssa liki samassa tilassa, ja koska hänhän siis herää helposti, se tuskin on nyt jäänyt kenellekkään epäselväksi. No mites sit kun vauva tulee? Voiko mihinkään sytyttää aamusin edes valoa ettei lapset herää siihen kun isi lähtee kukonlaulun aikaan koiran kanssa lenkille (joka on muuten aika ninjailua sekin) ja siitä töihin. 

Toki, miksen mä voisi nousta itse ylös siihen aikaan lasten kanssa? Voisin, ja varmaan tulen nousemaankin. Mutta Pyry kun ei kovin aamuvirkku ole ja mieluiten nukkuisi sinne 9-9.30 asti. Parina aamuna ninjailut on pettäneet ja Pyry on herännyt siihen kukonlaulun aikaan, ja sehän on sitten ollut pelkkää kiukuttelua pari tuntia, koska herra on ollut liian väsynyt nousemaan. Sitten nukahtaa 7-8 aikaan takaisin unille ja herää 11-12 aikaan. Siis siihen aikaan kun pitäisi päikkäreille mennä. Siinähän on sitten päivän rytmi täysin sekasin.

Joka päivä selaan talojen myynti sivustot ja kuolaan isoja omakotitaloja (joista murto-osa tähän asti on ollut semmosia jotka hinnan, tilan tai sijainnin puolesta ovat olleet sopivia.) Ja helppohan se olisi vaan laittaa tää myyntiin ja ostaa uusi kämppä. Näin mä olisin tehnyt jo aikoja sitten jos ei olisi matkassa pari muuttujaa, joita en sen enempää tähän nyt avaa...

Eilen näin ilmoituksen, jossa oli autotalli isompi kuin meidän tän hetkinen kämppä. Mä olisin valmis vaikka vuokraamaan pelkästään sen autotallin tässä vaiheessa.

Seinät siis kaatuu päälle. Ja vinkkinä muille; älkää ikinä ostako isoa koiraa näin pieneen taloon. Ei siinä mitään, että se pyörii jaloissa ja on koko ajan tiellä mihin ikinä menetkään, vaan se, että koira on iskettävä johonkin toiseen tilaan kun vieraita tulee. Ai miksi? Koska toi ad/hd on aina niin innoissaan vieraista, ettei tajua varoa Pyryä (tai ketään muutakaan ketä tielle tulee). Kiitos yllätysvieraiden, Pyry on saanut Domin takia kaksi aivotärähdystä, kun koira on rynnännyt ovikellon soidessa ovelle kaataen matkalla Pyryn. Ja aina tietenkin siihen keittiön kivilaattalattialle. Aina.

Aijoo, ja rivitaloissa hauskaahan on myös naapurit. Niistähän keksisin vaikka mitä sanottavaa tän 3 vuoden aikana mitä ollaan täällä asuttu, mutta taidan olla hiljaa. Paitsi siitä, että on helvetin ärsyttävää, kun ne tietää mihin aikaan Pyry nukkuu ulkona, ja silti on pakko tulla puhumaan siihen puhelimeen kovaan ääneen pihalle tai rakentamaan jotain tai kolaamaan sitä 1cm:n lumihiutalekerrosta siitä kivimaasta puoli tuntia sen jälkeen kun oon saanut Pyryn nukkumaan. Ja eihän sitä ikinä takaisin nukahdeta.

Huoh, itkuhan tässä tuli kun tätäkin kirjoitti. Mutta sainpahan avauduttua. Ei se varmaankaan mun stressiä tai ahdistusta poista, mutta löytäisinköhän mä tätä kautta kohtalotovereita? Joilla olisi edes jotain tsemppaavia sanoja tai vinkkejä, miten helpottaa arkea?

Ja lauseet "älä stressaa" ja "kyllä se siitä" voitte jättää suosiolla sanomatta. Stressaan kuitenkin. Ja kyllä mä sen tiedän, että helpottaa kun päästään isompaan kämppään, sitähän mä jumalauta tässä odotankin?! En yhtään ihmettele miksi jouduin viime viikonloppuna osastolle yöks. Ei nää mun tuntemukset hyväksi vauvallekkaan ole, tiedän senkin.

13 kommenttia:

  1. Hei, oletteko ajatelleet koirasta ja kissasta luopumista. Tai pitkäaikaishoitoon (vanhemmillesi?) antamista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En usko, että kokonaan pystyttäisiin luopumaan. Vanhemmillani on Domin veli itsellään joten en tiedä suostuisivatko he siihen.. Ei ole tullut puheeksi, sillä ei aikasemmin olla pidetty sitä vaihtoehtona..

      Poista
    2. Toki, mulle se olisi vaihtoehto sillä myös nuo eläimet on yks syy mun stressaantuneisuuteen ja ahdistukseen. Mutta en usko, että mieheni suostuisi edes keskustelemaan siitä..

      Poista
  2. Ei mun mielestä pidä heti eläimistä luopua, ei todellakaan. :) Ootteko Neea harkinneet isompaa asuntoa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärsin tekstistä, että asuntoja on katsottu. Oma jaksaminen kuitenkin edellä on mentävä, vaikka eläimet tottakai rakkaita perheenjäseniä onkin.

      Poista
    2. Heidi: tekstissä kirjotinkin jo että asuntoja ollaan katsottu, mutta tällä hetkellä erään asian takia ostaminen ei ole ajankohtainen... Kohta kyllä on jo asioihin ei saada selvyyttä.

      Anonyymi: Olen kyllä samaa mieltä kanssasi.

      Poista
    3. Oho näköjään, jätin vissiin lukematta sitten :)

      Poista
  3. Jaksamista kuitenkin, ajattelin vaan heti tekstin luettuani olisi ehkä aika miettiä eläinten (edes lyhytaikaiseen) hoitoon antamista. Olisi hyvä kun ei olisi ylimääräisiä stressinaiheita. Kissanomistajana ymmärrän täysin mitä tarkoitat kertoessasi teidän yörumbasta.
    Jos jotain positiivista, niin onneksi miehesi on hyvä nukkuja. Kaikilla ei ole, kuten minulla. Siinä sitä sitten ollaankin...
    Tsemppiä ja jaksamista! Olisiko vuokra-asunto vaihtoehto?
    t. Se sama aiemmin kirjoittanut anonyymi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Eiköhän tämä tästä suttaannu. Juu mies on kyllä erittäin hyvä nukkuja, ei herää vaikka olis sota vieressä käynnissä! :D Vuokralle emme enään haluaisi, sillä olemme jo jonkin aikaa maksaneet omaa pois niin miksi heittää se hukkaan? :/ Mielummin omaa maksan kun toiselle!

      Poista
  4. Hmm..meillä on 10 neliötä isompi rivari pätkä kuin teillä,ja myös iso koira ja hyvin mahutaan tänne. Rivari on todella kiva,naapurit mukavia ja oma rauha. Toki,ei ole vauvaa/taaperoa vielä täällä kaiken keskellä,mutta uskoisin että hyvin mahdumme tänne jos ja kun sellainen meille suodaan. Mutta myös oma suunnitelmamme on,että omakotitalo tulee hankintaan,kun perheenlisäystä tulee. Ihan vain senkin taka,että meillä on vain se 1 makuuhuone (mitä muuten pidämme koiran jemmapaikkana,jos villiintyy vieraista). En oikein ymmärtänyt,miksi isompi asunto ei teidän tapauksessa onnistu,jos miehesi kuitenkin käy töissä ja laittaisitte nykyisen asuntomme myyntiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vauva-aika helposti täällä menikin, mutta nyt kun Pyry alkanut enempi liikkumaan niin ahtaaksi käy. Ja ei vaan se liikkuminen, vaan myös kaikki nuo hänen lelut mitkä vievät paljon tilaa, sänky, vaatteille oma erillinen lipasto sillä vaatekaappitilaa meidän makkarissa ei ole jne. Ja kohta vielä vauva + hänen tavaransa. No se on asia josta en mielelläni puhuisi täällä, mutta sanottakoon niin että odotamme erästä kohdetta joka on suvussa ja siitä on asioita ratkaisematta ja ei ole tietoa milloin ne ratkeaa. Joten on siis oma valintamme, ettemme ole laittaneet tätä myyntiin ja ostaneet isompaa. :)

      Poista
  5. Me 4 asuttiin Noahin syntymän jälkeen vielä 9kk asunnossa jossa oli 39 neliötä. Siis alle 40 neliössä 2 aikuista ja 2 lasta. Ja hullukshan siinä meinas tulla! Itkin sillon monet itkut ja kattelin jatkuvasti isompia asuntoja. Joten tiedän NIIN hyvin tunteen. Ei helpottanut yhtään että en saanut keneltäkään mitään myötätuntoa vaan pelkästään sellaista "ennenvanhaan tuon kokoisessa asunnossa asui 10 lapsiset perheet!" Meillä ei onneksi ole lemmikkejä. Vaikka niin paljon rakastankin eläimiä niin koen että niistä olisi liikaa työtä tähän elämäntilanteeseen :) Kun saatiin 77 neliöinen kolmio syyskuussa niin tuntui kun oltais muutettu johonkin palatsiin! Lapsetkin nauttii kun on tilaa leikkiä :)! Oon edelleen niin onneissani. Mut suosittelen lämpimästi että MUUTTAKAA isompaan. Se on sen arvosta. Mikä ikinä pidättääkin niin muuttakaa silti :D! En tiedä mikä syy teillä on ettette asu (vielä) isommassa ja ymmärrän ettei se ole niin yksinkertaista että sitä vaan muutetaan. Mekin oltiin kodittomia 1kk lasten kanssa kun ei vaan saatu asuntoa ja lennettiin ulos tuosta opiskelijakämpästä. Sekin oli hirveetä aikaa, mut se on oma tarinansa. Mut tsemppiä! Kyllä te saatte vielä sen isomman kämpän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai kauhee, mä olisin tullut hulluksi!! :D Mä voi uskoa, kuinka vapautuneen tunteen teidän muutto teille toi! :) Meillä oli eläimet jo ennen Pyryn syntymää, ja jos lapsi/lapsia olisi ollut ennen niin en todellakaan miettisi mitään lemmikkejä tänne!! :D Kirjotinkin tohon ylempään vastaukseen vähän suuntaa antavaa, että miksi ei olla vielä voitu muuttaa, ja toivon todella että asiat selviäisivät! :) Huh, toi on mun suurin pelko, että "taivasalle" joutuisimme... :/ Kiitos!! Eiköhän :)

      Poista