tiistai 30. syyskuuta 2014

Pyry 9kk!

Vaikea se on uskoa ja myöntää, mutta kyllä. Meidän poika on jo yhdeksän kuukautta vanha. Takana on 75% vauvavuodesta, ja 1-vuotis bileisiin on enään vain kolme kuukautta.

Yhdeksän kuukautta odottelua, että pieni syntyisi tähän maailmaan. Sen jälkeen yhdeksän kuukautta äitiyslomaa, ihanaa aikaa kun saa pojan kanssa vain olla kotona, ja opetella äitiyttä. Tosin mä jään vielä tässä kuussa hoitovapaalle, joten kotona olo pojan kanssa jatkuu <3

Mä olen erittäin ylpeä tuosta pojasta. Vaikeita hetkiä on ollut meilläkin tämän pienen ajan sisällä, mutta silti tuo jaksaa aina yllättää, positiivisesti.

Tiedostan koko ajan enemmän ja enemmän, että Pyry ei ole enään mikään pieni vauva, vaan tomera osaava poika. Ryömiminen on vaihtunut konttaamiseen, ja koko ajan pitäisi olla ylhäällä vain kahdella raajalla. Oon myös aika helpottunut, kun kaikki kielletty ei kiinnosta enään NIIN paljon. Ei olla nostettu oikeestaan mistään mitään kiellettyä pois, koska pakkohan tuon on oppia jossain vaiheessa, että ne on siinä ja niihin ei tarvitse koskea. Uuden tv-tason myötä kotiteatteri, J:n tietokone ja x-box muuttivat hieman ylemmäs, mutta niistäkin vain x-box oli se kiinnostavin.

Joku äiti-vaihe Pyryllä on tällä hetkellä menossa. Koko ajan täytyy seurata ja mielellään päästä syliin, ja jos lähen jonnekkin kun Pyry on hereillä ja hän ei pääse mukaan, niin saa itkupotkuraivarit ja protestoi J:lle :D

Tässä kuussa ei ole neuvolaa, joten uusia mittoja saadaan vasta kuukauden päästä!

♥ Pyryllä on 7 hammasta
♥ Osaa kontata
♥ Seistä tukea vasten
♥ Sanoa "äiti" (ei luultavasti tarkotuksella, mutta välillä konttaa perässä ja huutaa "äitiäitiäiti" ja sanoo pyydettäessä
♥ Vilkuttaa
♥ Kävellä tuettuna
♥ Syödä itse, myös pihtiotteella
♥ Rakastaa kylpemistä ja saunomista



12 kommenttia:

  1. Minkä ikäisenä menitte saunaan? Tiedätkö onko joku ikäraja saunomiselle, mä en oo vielä ottanut Niiloa saunaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Öö, Pyry tais olla 3 vai 4kk alalauteilla hetken ekan kerran :D Nyt jo istuu pienissä löylyissä :) Kai se joku neuvolan suositus on et ei alle 1v, mut on sitä ennen vanhaa synnyttykki saunaan :D Ja ku ei Pyrykää missää ylälauteilla kauheissa löylyissä istu vaan keskellä ja pienissä. Yleensä on saunan puolella kylpyammeessa. Ja paljon vaan vettä juo samalla/sen jälkeen :)

      Poista
    2. Joo, ehkä Niilokin pääsee saunaan ekaa kertaa viikonloppuna, en oo uskaltanut päästää, mut saunomisen jälkeen ollaan jätetty ovi auki ja niilo on saanut kylpeä sitten lämpimässä pesuhuoneessa, ainakin auttaa tohon tukkoisuuteen mikä vaivaa tällähetkellä :)

      Poista
    3. Vie huoletta vaan alalauteille lämmittelemään! :)

      Poista
    4. heh, olin just vauvauinnissa mukana ja siellä saunassa oli monet vauvat äiteineen, kertoivat ekaa kertaa saunoneensa vauvan kanssa jo 1kk iässä. Ada ei vielkään ole ollut saunassa, mutta kyllä varmaan 5-6kk ikäisenä sitten :)

      Poista
    5. Joo, kyllä mäki aika ajoissa vein, alkuun vaan kylvyn jälkeen keskilauteille lämmittelee, mutta eilenkin oli koko ajan meidän kanssa, osaksi istui saunan puolella kylvyssä ja osan meidän kanssa löylyissä :) Vettä joi paljon saunan aikana :)

      Poista
  2. Äkkiä se aika menee, sen oikeastaan huomaa parhaiten silloin kun on omia lapsia. Kun tajuaa kuinka nopeasti ne kasvavat. Oma poikani täyttää marraskuun lopussa 4v ja tuntuu ettei siitä voi olla vielä neljää vuotta kun hän syntyi. :) Niin ne vuodet menee ja muuttavat kotoa pois ennen kuin huomaakaa. :)

    VastaaPoista
  3. No niimpä, ennen aika mateli ja nykyään vaan kuukaudet vierii täyttä päätä eteenpäin! Hui kuinka iso hän jo on! :) Jep, kohtahan tuokin on armeijassa ja muuttaa pois!! �� :D

    VastaaPoista
  4. hei! oone seuraillu blogia ja itellä on vain pari viikkoa pyryä vanhempi tyttö, eli tosi samanikäisiä:) meiän tytöllä on välillä vaikeeta saada uni, vaikka väsyttää. ulos rattaisiin kyllä nukahtaa tosi hyvin ja päikkärit ulkona aina nukkuukik, mutta millain pyry nukahtaa? onko teillä jotku tietyt rutiinit että se tietää et seuraavaks mennään nukkuun? ennen tytölläki nukahtaminen oli helppoa mutta nyt pari viikkoa on ollut että jos sisällä pitää alkaa nukkuun ni meinaa raivostua. tissi kyllä kelpais nukutuksesks mutta sitä en halua opettaa että vaik tissi suussa voidaan nukahtaa. nukkuuko pyry hyvin yöt? syökö yöllä? meillä hyvin nukkunut paitsi nyt pari yötä ei ku neljä hammasta pukkas samaan aikaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No heippa! Ensinnäki onko huoneessa jossa tyttö nukkuu niin kuuma? Jos ulkona viileessä tykkää nukkua paremmin? :) Pyry nukkuu kans päikkäreille hyvin, eli ensin syödään ruoka, jonka jälkeen puen pojalle päälle, ja laitan rattaisiin pullon kanssa, eli ruuan jälkeen saa maitoa n. 80-90ml. Sinne nukahtaa heti.
      Illalla yleensä aika tarkkaan 8 aikaan syödään iltapuuro, jonka jälkeen iltapesut ja pyry saa vielä hetken leikkiä. 20.45-21 laitan Pyryn sänkyyn maidon kera, ja nukahtaa yleensä heti sinne. Joskus saattaa hetken pyöriä ja jos meno menee oikein villiks niin käyn nappasemassa mobilen (heijastaa kuvaa kattoon ja soittaa musiikkia) päälle ja poistun huoneesta. Jätän siis pyryn syömään maidonkin itsekseen huoneeseen, ja menen sinne vain jos poika käy ihan mahdottomaksi.
      Öisin herää 0-2 krt, ja jos herää niin annan vettä vähän jonka jälkeen nukahtaakin takasin.
      Oon ajatellu vierottaa tosta iltamaidosta sillä tavalla, ettei saisi sitä enään sänkyyn, vaan se syötäisiin esim sohvalla, että menis sänkyyn ilman sitä. Mut en oo viittinyt ottaa sitä vielä kokeiluun kun vasta alettiin öisin antaa vettä niin saa tottua siihen ensin :) Joo meilläkin teki 4 hammasta samaan aikaan, sillon ei ollut noin helppo tapaus! :D Huh kun tuli pitkä sepustus!

      Poista
    2. nyt on tyttö alkanu nukahtamaan, tais se olla nuo hampaat kuitenki mikä vaivas:) Meillä ei juoda tuttipullosta ollenkaan, niin se ei auta nukahtamisessa, mutta imetän ennen unia ja on nukahtanut nyt paremmin. sillä on ollu myös vähän enemmän päällä yöunilla ku oli pieni flunssa ja tuntu et se on yöllä jäässä mut nyt on taas ollu pelkkä yöpuku ni nukkunut hyvin, et varmaan tuokin vaikuttanu jos ollu yhtään kuuma:) nukkuuko pyry vaan yhdet päiväunet? meillä nukutaan vielä kahdet. ensimmäiset pitemmät ja toiset sitte vähän lyhemmät. Mutta kiva lukee tätä blogia ku on nii samanikäset lapset.!

      Poista
    3. No nehän ne varmasti sit on vaivannut pientä, Pyrylläki oli vaikeeta nukahtaa kun 4 hammasta teki samaan aikaan :D Aaaa okei, no mutta hyvä että kuitenkin nukkuu nyt paremmin! :) Pyry nukkuu kahet päikkärit, tosin on päiviä jolloin vaan yhet, mutta yritän nukuttaa kahdille, ellei olla kyläilemässä tms :) Toisille nukahtaa 11/12 ja nukkuu 13/14 asti, ja toiset yleensä 16-17/18 :) Kiva kyllä että löytyy samanikäisiä lapsia!

      Poista