maanantai 8. syyskuuta 2014

Syksyn satoa: suussa sulava omenapiirakka!

Tänään leivoin erittäin herkullisen omenapiirakan itsepoimituista omenoista.












Tässä resepti, jota todellakin suosittelen!:

200g   margariinia
1,5dl    sokeria
3dl       jauhoja
1           muna
0,75dl maitoa
1 tl       leivinjauhetta
1 tl       vanilijasokeria
3-4      omenaa
            kanelia ja sokeria

-Sulata rasva. 
-Sekoita kulhossa sokerin kanssa. 
-Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta). Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa. Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle. 
-Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilijasokeri. Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi. Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim. pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua. 
-Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat.
-Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina. 
-Paista 200 asteessa n. 30 min.

Nauti vanilijakastikkeen tai jäätelön kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti