Tänään leivoin erittäin herkullisen omenapiirakan itsepoimituista omenoista.
Tässä resepti, jota todellakin suosittelen!:
200g margariinia
1,5dl sokeria
3dl jauhoja
1 muna
0,75dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilijasokeria
3-4 omenaa
kanelia ja sokeria
-Sulata rasva.
-Sekoita kulhossa sokerin kanssa.
-Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta). Jauhoja kannattaa lisätä
hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä
vaiheessa. Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.
-Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja
vanilijasokeri. Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi. Taikina on
valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim. pysy vuoan reunoilla, muttei
myöskään ole litkua.
-Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele
päälle omenapalat.
-Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.
-Paista 200 asteessa n. 30 min.
Nauti vanilijakastikkeen tai jäätelön kera!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti